Bu vahim durumda kesici ve delici aletlerle fiziksel saldırılar, sözlü tacizler ve tehditler sıkça başvurulan yöntemler arasında bulunuyor.
Sağlık çalışanları, hastaların ve hasta yakınlarının stres, kaygı ve öfkenin etkisi altında şiddet eylemlerine daha sık başvurduğuna dikkat çekiyor. Bu endişe verici artış karşısında sağlık kuruluşlarında güvenliği sağlamak adına kamunun denetimlerini artırmasını talep ediyorlar.
Bu çerçevede Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Lütfi Tiyekli, basın açıklamasında yaptı.
“Ülkemizde sağlık alanında yaşanan şiddet olaylarına maalesef her gün bir yenisi eklenmektedir. Sağlık sistemini işyeri-müşteri ilişkisine indirgeyen anlayış sağlık sistemimizi çalışamaz hale getirmektedir. Türkiye’nin her bir tarafından Vandalizm haberleri yağmur gibi yağmaktadır. Cuma günü Kocaeli’nin körfez ilçesinde aile sağlığı merkezi, sağlık teröristleri tarafından basılmıştır. Hekimlerin canlarına kast edilmeye çalışılmıştır. Arkadaşlarımızın hala tedavisi devam etmektedir. Şanlıurfa’da bir hemşire arkadaşımızın burnu kırılmıştır. Yaşanılan bu olayları şiddetle kınıyoruz. Bu olayların son olmasını diliyoruz” dedi.
Haber: Esra AKÇAKALE