"Hekimlerimizi Yalnız Bıraktılar"
Sağlık çalışanlarının sadece bugünün değil, her günün kahramanı olduğunu ifade eden Karatutlu, mevcut sağlık sisteminin hekimleri ve sağlık çalışanlarını giderek daha fazla mağdur ettiğini belirtti. Karatutlu, "Sağlık emekçilerimiz yıllardır ağır iş yükü, şiddet ve liyakatsiz yönetimler karşısında yalnız bırakıldı. Sağlık Bakanlığı, sistemin çöküşüne göz yumarken, günü kurtarmaya yönelik politikalar üretmeye devam ediyor. Randevu almak imkânsız hale geldi, hastanelerde yeterli personel yok, atamalar gecikiyor ve sağlık çalışanları tükenmiş durumda. Bu tablo, yalnızca sağlık çalışanlarını değil, milyonlarca vatandaşı da olumsuz etkiliyor," dedi.
"Şiddetin Gölgesinde Sağlık Hizmeti Olmaz!"
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artmasına tepki gösteren Karatutlu, sağlıkta şiddet yasasının yetersiz kaldığını vurguladı. "Hastanelerde, polikliniklerde ve acil servislerde fedakârca görev yapan sağlık emekçileri, ne yazık ki her gün şiddete maruz kalıyor. Caydırıcı cezalar getirmeyen iktidar, bu olayların en büyük sorumlusudur. Sağlık emekçilerini yalnız bırakmayacağız! Güvenli çalışma ortamlarının sağlanması için mücadelemizi sürdüreceğiz," dedi.
"Kahramanmaraş’ta Sağlık Sistemi Çöktü"
Kahramanmaraş'taki sağlık sisteminin sorunlarına değinen Karatutlu, depremlerin ardından sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklıkları gündeme taşıdı. "6 Şubat depremlerinin üzerinden iki yıl geçti, ancak Kahramanmaraş’ta sağlık hizmetleri hâlâ belirsizlik içinde. Depremde yıkılan dört hastanenin yerine yapılan sağlık tesisleri ya tam kapasite çalışmıyor ya da kapalı durumda. Türkoğlu Devlet Hastanesi hâlâ açılmadı, Kahramanmaraş Devlet Hastanesi ise sadece belirli polikliniklerle hizmet veriyor. Yörük Selim Hastanesi’nde ise hastalar yoğunluk nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor," ifadelerini kullandı.
Karatutlu, Sağlık Bakanı'nın Kahramanmaraş'a üç kez gelmesine rağmen Yörük Selim Hastanesi’ni ziyaret etmediğini belirterek, "Gerçek hizmetin sağlanıp sağlanmadığını incelemek için gittiğimde, Türkoğlu Devlet Hastanesinin tamamen kapalı olduğunu, Kahramanmaraş Devlet Hastanesinde ise yatakların %95’inin hâlâ kullanılmadığını gördüm," dedi.
Sağlık personeli yetersizliği nedeniyle hizmetlerin aksadığını dile getiren Karatutlu, "1 milyon 200 bin nüfuslu şehirde merkezde yalnızca 2 KBB uzmanı ve 2 cildiye uzmanı bulunuyor. Vatandaşlar, en basit tedaviler için bile randevu alamıyor, şehir dışına gitmek zorunda kalıyor," şeklinde konuştu.
"Sağlık Emekçileri İçin Mücadeleye Devam Edeceğiz"
Sağlık çalışanlarının haklarının korunması, güvenli çalışma ortamlarının sağlanması ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Karatutlu, mesajını şu sözlerle tamamladı:
"Bugün, tüm zorluklara rağmen görevlerini onurla yerine getiren sağlık çalışanlarının günü. Hekimlerimizin, hemşirelerimizin ve tüm sağlık emekçilerimizin haklarını savunmaya devam edeceğiz. Daha adil, güvenli ve güçlü bir sağlık sistemi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Başta meslektaşlarım olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, emekleri için şükranlarımı sunuyorum."