İletişim Başkanı Altun, "2023-2024 Değerlendirme ve Vizyon Toplantısı"nda, kurumun geçen yıl yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi, gelecek dönem hedeflerini açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının, stratejik iletişim ve kriz yönetimi politikalarının belirlenmesi, hayata geçirilmesi ve koordinasyonu gibi kritik görevler üstlendiğini vurgulayan İletişim Başkanı Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncelikleri doğrultusunda ulusal iletişim politikasını uygulama, devlet iletişiminin koordinasyonunu sağlama ve söylem birliğini tesis etmenin de görevleri arasında yer aldığını aktardı.
Kamu kurumları için kamusal iletişimin standardını belirleme ve Türkiye ile ilgili her alanda kamu diplomasisi faaliyetlerini yürütmenin de sorumluluk alanlarına girdiğini belirten İletişim Başkanı Altun, iletişimin tüm imkânlarını kullanarak devlet-millet birlikteliğinin tesisi için çalıştıklarını vurguladı.
İletişim Başkanı Altun, kurumun çalışmalarında şeffaflık, hakikat, vicdan ve yenilikçilik ilkelerini benimsediklerinin altını çizerek, "Doğru, etkili ve nitelikli bir medya ekosisteminin inşasına katkı sağlayarak, dezenformasyonla mücadele ve Türkiye markasının güçlendirilmesi, başkanlığımızın temel hedefleri arasında yer alıyor." değerlendirmesinde bulundu.
Dijital medyanın risklerine karşı kamunun ve toplumun savunulmasına özel önem verdiklerini bildiren İletişim Başkanı Altun, "Kimse bizim düşmanımız değil ama bir hakikat savaşı veriyoruz. Her birimiz Türkiye Yüzyılı'nın 'İletişimin Yüzyılı' olması için mücadele ediyoruz." diye konuştu.
Başkanlığın merkez teşkilatı ve bölge müdürlüklerindeki uzman personeliyle iletişim stratejilerinin uygulanmasında kritik bir rol oynadığını dile getiren İletişim Başkanı Altun, dünya çapına yayılmış iletişim müşavirlikleriyle de uluslararası arenada Türkiye'nin sesini duyurduğunu ve küresel diyaloglar kurduğunu kaydetti.
İletişim Başkanı Altun, "Değerlerimizi, zengin tarihimizi, başarılarımızı, politik duruşumuzu, global sorunlara yaklaşımlarımızı ve 'Türkiye Yüzyılı' vizyonumuzu, bütünleşik bir iletişim stratejisiyle dünyaya aktarıyoruz." dedi.
Bu kapsamda kamu diplomasisi araçlarını etkin şekilde kullandıklarını aktaran İletişim Başkanı Altun, "Uluslararası ve bölgesel meselelerde Türkiye'nin bakış açısını tüm dünyaya net ve şeffaf bir biçimde iletmek, kamu diplomasisi faaliyetlerimizin en öncelikli hedeflerinden biridir." ifadesini kullandı.
İletişim Başkanı Altun, bu kapsamda, yıl içinde İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Enformasyondan Sorumlu Bakanlar Toplantısı'nın 12. Oturumu, Türk Devletleri Teşkilatının (TDT) Medya ve Enformasyondan Sorumlu Bakanlar ve Üst Düzey Yetkililerinin 5. Toplantısı, İstanbul Güvenlik Forumu, "Dünya Beşten Büyüktür: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Reformu", "Hibrit Tehditlerle Küresel Mücadele: İstikrar. Güvenlik. Dayanışma" temasıyla düzenlenen STRATCOM zirvesi gibi önemli programlar düzenlediklerini anımsattı.
Türkiye markasını güçlendirmek, Türkiye'nin itibarını uluslararası alanda daha da artırarak hak ettiği noktaya gelmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerine dikkati çeken İletişim Başkanı Altun, başkanlığın Türkiye'nin stratejik iletişime ihtiyaç duyduğu her dönemde etkin rol aldığını bildirdi.
Çalışmalarının ana çatısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yürüttüğü lider diplomasisi çerçevesindeki faaliyetlerinin bulunduğunu vurgulayan İletişim Başkanı Altun, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın mesajlarını, politikalarını, vizyonunu, uluslararası krizlerdeki çözüm çabalarını doğrudan muhataplarına ve kitlelere ulaştırmak amacıyla ikili ve çok taraflı ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Ülkemiz, tüm dünyanın adeta tarafgir bir tutumla çözümsüz kaldığı Rusya-Ukrayna savaşında Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu liderlikle, oluşturulan 'Barış ve Tahıl Koridoru' mekanizmasıyla garantör ülke olarak dünya barışına katkı sunmuştur." şeklinde konuştu.