Tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan ve eski kervan yollarının geçiş noktası niteliğinde bir konuma sahip olan ve aynı zamanda 12 bin yıl öncesine giden bir tarihe ev sahipliği yapan Kahramanmaraş’ın turizm potansiyeli gerçekleştirilen çalıştayda ele alındı.
Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Kahramanmaraş İli Turizm Çalıştayı’ programında şehrin kültürel ve tarihi miras bakımından Türkiye’de ender özelliklere sahip iller arasında yer alan Kahramanmaraş’ın bu yönünün daha ileriye taşınması konuları ele alındı.
Programda konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, “Kahramanmaraş’ın gerek fiziki gerekse beşeri coğrafya özellikleri bakımından doğal bir güzellik alanı olduğunu ifade etmek istiyorum. Kahramanmaraş’ın turizm potansiyelini saymakla bitiremeyiz ve hem doğa hem de bitki turizmi açısından önemli bir şehir” dedi.
Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Kahramanmaraş Başkanı Serhan Erdoğanyılmaz ise, Turizmle şehrin ayağa kalkacağını vurgulayarak ve turizmi ön plana alarak şehrimizi ayağa kaldırmayı planlıyoruz. Türkiye ekonomisinde ve yerel ekonomide en büyük paylarından bir tanesi de turizmdir. Özellikle kırsal kalkınmayı düşündüğümüz zaman kırsal bölgelerdeki turizm hem göçü engelliyor hem de köyden kente göçmüş insanları tekrardan kendi alanlara gelmesine sebebiyet veriyor” diye konuştu.
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise, “Kentte depremden sonra bir inşa süreci başladı ve yeni bir kalkınma süreci hem turizm alanında da yeniden bir süreç başladı. Bunu yaparken de bu işler sadece bir belediyenin yapabileceği bir iş değil. Kısa bir süre içerisinde devletimizin gücü ve desteği ile Kahramanmaraş toparlanmış durumda” şeklinde konuştu.
KSÜ Rektörü Alptekin Yasım, çalıştayda şu sözleri dile getirdi: “Kahramanmaraş, doğal, kültürel ve tarihi zenginlikleri ile büyüleyici bir şehir olup bu şehrin turizm sektörü de hak ettiği yerlere gelmeye müsaittir. Bugün burada şehrimizin potansiyelini daha fazla kullanılabileceğini konuşacağız.”
Haber: Metehan Nazlı