Depremde Annesini ve Kardeşini Kaybeden Genç, Çamaşır Makinesinin Yanına Sığınarak Enkaz Altında 6 Gün Yaşama Tutundu Depremde Annesini ve Kardeşini Kaybeden Genç, Çamaşır Makinesinin Yanına Sığınarak Enkaz Altında 6 Gün Yaşama Tutundu

Günümüzde oldukça yaygın görülen, üzüntü, kaygı öfke gibi duyguları da beraberinde getiren kanser hastalığı, hastanın günlük hayatında ve bedeninde değişimler oluşturabiliyor.
  Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Yerleşkesi Kemoterapi Ünitesi Bölümünden Uzm. Psikolog Rozarin Oktay, kanser hastalarında anksiyete, depresyon gibi psikolojik bozuklukların görülebileceğine ve kanser tedavisi sırasında psikolojik desteğin önemli olduğuna vurgu yaparak, “Tedaviden sonra da nüks korkusu, kaygı, ölüm korkusu gibi gündemler ortaya çıkabilir. Bu nedenle tanının konduğu ilk günden itibaren hastanın bu süreçte ona eşlik edecek bir psikolojik destek alması, duygularını ifade edebileceği bir alanın oluşturulması oldukça önemli” dedi.
  Uzm. Psikolog Rozarin Oktay, “Zorlu bir sürecin başlangıcı olan kanserin sosyal ve psikolojik destekle yönetilebilmesi mümkün. Hastanın sürece uyum sağlaması, hastalığı kabullenmesi, hasta yakınlarının hastaya doğru yaklaşımı noktasında bilgilendirilmesi için belirli aralıklarla görüşülmesi ve düzenli aralıklarla takip edilmesi gerekir. Kliniğimizde süreci kolaylaştırmak, ihtiyaç duyduğumuzda hastaların psikolojik halini iyileştirmek, iyilik hallerini arttırmak adına psikiyatristlerimizle, onkologlarımızla, diyetisyenimizle daima iş birliği içerisinde multidisipliner biçimde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
 

Editör: FATMA Toptaş