Kültür ve Turizm Bakanı, Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla 13 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da Adana Müzesinde start verilecek, festival çerçevesinde dahil edilen 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile 30’dan fazla noktada konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinlikler düzenlenecek.

Türkiye Kültür Yolu Festivali, 13 Nisan’dan 10 Kasım’a kadar 16 farklı şehirde, sekiz aya yayılmış bir kültür-sanat maratonuyla ülkeye adeta bir festival iklimi yaşatacak. Anadolu'nun yedi farklı bölgesinde gerçekleşecek etkinlikler aracılığıyla Türkiye'nin tarih ve kültür zenginliği ışığında herkese görsel, ve duygusal açıdan zengin bir deneyim yaşatılacak. Festival, ilk durağı Adana’da bünyesine dahil edilen 12’nci Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı ile daha da renklenip, 30'dan fazla noktada konserler, sergiler, söyleşiler ve her yaşa uygun etkinliklerle dolu dolu sürecek. Portakal Çiçeği Karnavalı için şehre gelen çok sayıda gönüllü etkinlik ise karnaval programında yer alacak. Renkli Dev Karnaval Korteji başta olmak üzere birçok etkinlik Adana'da hem festival ziyaretçileriyle hem de karnavalseverlerle buluşacak.

Yangında Evini Kaybeden Yaşlı Kadın Yeniden Sıcak Yuvasına Kavuşacak Yangında Evini Kaybeden Yaşlı Kadın Yeniden Sıcak Yuvasına Kavuşacak

Festival kapsamında Atatürk Parkı ve Merkez Park’ta kurulacak sahnede ünlü sanatçılar Mert Demir, Haluk Levent, Fatma Turgut, Emircan İğrek, Köfn, Gece Yolcuları ve Kafadar şarkılarıyla ziyaretçilerini coşturacak. İsmail Altunsaray ile Öykü Gürman ise Neşet Ertaş türkülerini seslendirecek. Uluslararası platformlarda büyük başarı elde eden Refik Anadol'un ‘Makine Halüsinasyonları: Mercan Rüyaları’ veri heykeli Anıt Müze'de sergilenecek. Festivale özel olarak üretilen ve rotadaki şehirlerin ikonik yapıları ve Türkiye’nin tarih ve kültür zenginliğinin vurgulandığı ‘Atatürk Kültür Yolunda’ adlı eser, yapay zeka algoritması kullanılarak Tren Garı'nda festival ziyaretçilerinin beğenisine sunulacak. Atatürk'ün bu şehirlerde ziyaret ettiği önemli yapılar, yapay zeka destekli dijital sanatla yeniden hayat bulacak.

Festival kapsamında Devlet Tiyatrolarının kapalı gişe eserlerinin de yer aldığı birçok tiyatro oyunu da kentteki kültür merkezi ve gösteri merkezlerinde sahnelenecek. Ayrıca Merkez Park’ta dokuz gün boyunca içinde birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı ‘Çocuk Köyü’ kurulacak.
 

Kaynak: İHA