Ağır Hasarlı Binaların Yıkımında Önemli Aşama

Güngör, şehirdeki 6 Şubat depremlerinin ardından ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizliği konusunda önemli bir aşama kaydedildiğini ifade etti. Şehirdeki toplam 238 bin 425 binanın 110 binin üzerinde bağımsız bölümünün hasar gördüğünü belirten Başkan, özellikle ağır hasarlı binaların yüzde 85'inin yıkımının tamamlandığını ve şehrin diğer bölgelerine kıyasla hızlı bir toparlanma süreci yaşandığını vurguladı.

10 Bin Konut ve Köy Evi Aralık Sonuna Kadar Teslim

Başkan Güngör, Aralık ayı sonuna kadar 10 binin üzerinde konut ve köy evinin tamamlanarak hak sahiplerine teslim edileceğini duyurdu. Toplam 72 bin 365 konut ve köy evi projesinde şu ana kadar 49 bin 221 birimin inşasına başlandığını ifade eden Güngör, bu projenin tamamlanmasıyla hemşehrilerin konut ihtiyaçlarının karşılanacağını söyledi.

Zemin Etüt Çalışmaları ve İmar İzinleri

Şehir genelinde zemin etüt çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını belirten Güngör, deprem sonrası önemli bir adım olan bu çalışmaların şehir genelinde imar planlarının rahatlatılmasına ve yeni yapı ruhsatlarının verilmesine olanak sağladığını açıkladı. Özellikle Kayseri Yolu’ndan Kıbrıs Meydanı’na kadar olan bölgede yapılan güçlendirme çalışmaları sayesinde zemin artı 3 veya 4 katlı yapıların inşasına izin verildiğini belirtti.

Psikolog Beyhan Budak, Kadına Şiddetle Mücadeleyi Ele Alacak Psikolog Beyhan Budak, Kadına Şiddetle Mücadeleyi Ele Alacak

Orta Hasarlı Binalar için Yeni Model

Orta hasarlı binaların güçlendirilmesi sürecinde yaşanan aksamalara değinen Başkan Güngör, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile iş birliği yaparak yeni bir modelin uygulanmaya başladığını duyurdu. Güngör, oluşturacakları uzman ekibin, proje hazırlayarak binanın güçlendirilip güçlendirilemeyeceği konusunda rapor düzenleyeceğini ve ilçe belediyelerine bu raporu ileteceğini ifade ederek, sürecin daha hızlı ilerleyeceğini belirtti.

Şehir Merkezine 10 Bin Konut ve İş Yeri

Kentsel Tasarım Projesi kapsamında şehir merkezine 10 binin üzerinde konut ve iş yerinin kazandırılacağını açıklayan Güngör, bu projenin şehrin imar ve inşa süreci için son derece önemli olduğunu belirtti. Projeye dahil edilen alanlarda kültür, spor ve sosyal alanların oluşturulacağını ifade etti.

Çamlık Mahallesi'nin Tapu Sorunu Çözüme Kavuştu

Çamlık Mahallesi'nin 40 yıllık tapu sorununun çözüldüğünü dile getiren Başkan Güngör, 360 dönümlük alanda 230 parselde tapuların hak sahiplerine teslim edildiğini belirtti.

8 Milyar TL’lik Altyapı Yatırımı

Son olarak Güngör, şehrin en büyük sorunlarından biri olan tahrip olan altyapı hatlarının yenilenmesi için 8 Milyar TL'lik kaynak temin ettiklerini açıkladı. Kısık Barajı'nın ihalesinin yapıldığını ve Pazarcık İçmesuyu Hattı ile Arıtma Tesisi'nin temelinin atıldığını belirten Güngör, bu yatırımların şehrin altyapısını en az 100 yıl hizmet verecek şekilde güçlendireceğini belirtti.

Editör: Sema Akçakale