AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Tuba Köksal, son günlerde artış gösteren kadına ve çocuğa yönelik şiddet olaylarına ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda konuşma gerçekleştirdi.
Siyasiler olarak bu tarz hassas konuların siyasete alet edilmemesini vurgulayan Köksal, “Şiddeti tetikleyen pek çok unsuru, siyasiler olarak desteklemekten vazgeçmeliyiz” diye konuştu.
“Siyasete Alet Etmeden Mücadele Etmek Zorundayız”
Milletvekili Köksal, “Bizler temsil makamındaki kadınlar olarak hemcinslerimizi bırakın, her varlığın olumsuz bir muameleye maruz kalmaması için siyasete alet etmeden mücadele etmek zorundayız. 2002’de ilk seçim beyannamemizle başlayan, iktidara geldiğimiz 2003 yılından itibaren şiddetle mücadelemizi kararlılıkla devam ettirmekteyiz. 2012 yılında yürürlüğe giren 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’ ile Türkiye’de kadına yönelik şiddete ilişkin yasal altyapı hiç olmadığı kadar güçlendirilmiştir. 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile kadına yönelik şiddetin Türkiye Yüzyılı’nda yer olmadığı, bir kez daha vurgulanmıştır” dedi.
“Kadın Hakları Konusunda Kimseden Ders Almaya İhtiyacımız Yok”
Sorunların tespitine yönelik çözüm arayışları içerisine girilmesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Köksal, “Ülkemizde kadın polkalarında her zaman en ideal olanı milletimiz ve onun evlatları için hayata geçirme noktasında azami gayret sarf ettik. Kadın hakları konusunda kimseden ders almaya ihtiyacımız yok. Ancak şiddetin terör devletleri ve taşeronları aracılığı ile dünyaya yayılması organize edilmişken, bizim ülke olarak ayrıştırmadan, suçlamadan sorunların tespitine ve çözüm arayışlarına ihtiyacımız vardır. İstanbul Sözleşmesine taraf olmaktan vazgeçilmesi, aile içi ve kadına yönelik şiddetten mücadeleden geri adım atıldığı anlamına gelmemektedir” diye konuştu.
“6284 Sayılı Kanun Şiddetle Mücadele En Büyük Kanuni Dayanağımızdır”
Siyasilerin şiddeti tetikleyen unsurları desteklemeyi vazgeçmesi gerektiğinin altını çizen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Köksal, “Şiddetsiz bir Türkiye için devletimizin tüm kurumları koordinasyon içerisinde çalışmayı sürdürecektir. Şiddeti tetikleyen pek çok unsuru, siyasiler olarak desteklemekten vazgeçmeliyiz. Tüm dünya kadına ve çocuğa yönelik şiddetin en önemli sebeplerinden biri alkol ve madde bağımlılığı olduğu halde, bunun en son örneğinin Tekirdağ’da Sıla bebekte iliklerimize kadar yaşadık. 6284 sayılı kanun şiddetle mücadele en büyük kanuni dayanağımızdır” ifadelerini kullandı.
Haber: Metehan Nazlı