Kuruluş amacı ve ilkeleri, Kahramanmaraş'ın yeniden inşa sürecine katkıda bulunmayı, milli ve yerli politikaların anlaşılmasına ve anlatılmasına destek vermeyi, Türk Birliği'nin önemini toplumla paylaşmayı, şehirdeki problemleri ve hemşerilerin sorunlarını tespit etmeyi ve çözüm üretmeyi hedeflemektedir. Ayrıca, gençlerin deprem sonrası yaşadığı sosyolojik ve psikolojik sorunları ele alarak çözüm yolları aramak, deprem sonrası oluşan travmaları gidermek ve sanat, spor, kültürel etkinlikler düzenlemek gibi önemli amaçları bulunmaktadır. Platform, şehir ekonomisine katkı sağlayabilecek projeler geliştirmeyi, Kahramanmaraş'ı ticari, siyasi, sosyal ve kültürel alanlarda daha ileri noktalara taşımayı ve her türlü çalışmaya güçlü destek vermek istemektedir.
Bu kapsamda platformun tanıtım toplantısını gerçekleştiren Kahramanmaraş Kızıl Elma Platformu Sözcüsü Adem Gürz, gazetecilere şunları söyledi: "Kahramanmaraş Kızıl Elma Platformu kuruluş kahvaltı sohbet toplantısına hoş geldiniz. Şeref verdiniz. Bizler ülkesini, vatanını ve şehrini çok seven insanlarız. Bu zor dönemde, zor süreçte sorumluluk alalım dedik. Şehrimize dair, ülkemize dair yapabileceklerimizle ilgili bir platform oluşturmaya karar verdik. Bununla ilgili çalışmaları ben Adem Gürz, Ziraat Yüksek Mühendisiyim. Uzun yıllar Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyaset yaptım. Kahramanmaraş Ülkü Ocakları eski İl Başkanımız Murat Çakıroğlu Başkanım 1995-1996 yıllarında Ülkü Ocakları İl Başkanlığı yaptı. O da sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi’nde ve ülkü ocaklarında uzun yıllar görev yaptı. Birçok sivil toplum örgütünde ve ülkemize dair çalışmalarda bulundu."
Kahramanmaraş Kızıl Elma Platformu'nun kuruluş amaçları ve ilkeleri şu şekildedir:
- Kahramanmaraş'ı yeniden inşa sürecinde, projeler üretmek ve her alanda verimli çalışmalar yapmak.
- Milli ve yerli politikaların anlaşılmasına ve anlatılmasına katkı sağlamak ve destek vermek.
- Türkiye'nin Turan yolundaki yürüyüşünün önemi noktasında vatandaşların farkındalığını artırmak ve Türk Birliği'nin önemini toplumla paylaşmak.
- Şehrin problemlerini ve hemşerilerin sorunlarını tespit etmek ve çözümler üretmek.
- Gençliğin deprem sonrası sosyolojik ve psikolojik sorunlarının tespiti ve çözümü üzerine çalışmalar yapmak.
- Deprem sonrası oluşan travmaların giderilmesi için sanat, spor ve kültürel faaliyetlerin yapılması için girişimlerde bulunmak ve oluşabilecek sorunlarla mücadele etmek.
- Şehirde deprem sonrası nitelikli istihdam sağlama noktasındaki tespitleri ve çözümleri üzerine çalışmalar yapmak.
- Şehre dair belirlenen problemler ve talepler üzerine yapılan çalışma sonuçlarını siyasiler ve ilgili kurumlarla istişare etmek.
- Şehrin yer altı/yer üstü kaynakları ve doğal güzelliklerinin şehir ekonomisine daha etkin katkı sağlayabileceği proje çalışmaları yapmak.
- Kahramanmaraş'ı ticari, siyasi, sosyal ve kültürel her alanda daha ileri noktalara taşıyabilecek her türlü etkin çalışmalar yapmak ve bu çalışmalara güçlü destek vermek.
- Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti için yürekleri atan her vatandaş, aynı zamanda platformun doğal üyesidir.
Haber: Sema AKÇAKALE