Bisiklet ve paraşüt sevdalıları Mersin Erdemli'de buluştu Bisiklet ve paraşüt sevdalıları Mersin Erdemli'de buluştu

Emeklilikte Beklenen Şok Kesinti!

Milyonlarca memur emekli, 2024 Ocak ayında beklenmedik bir maaş kesintisiyle karşı karşıya. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş'ın önemli açıklamaları, bu konuda dikkat çekici detayları gün yüzüne çıkardı.

Memurlara Seyyanen Zam, Emeklileri Etkilemeyecek

Karakaş'ın verdiği bilgilere göre, Temmuz ayında memurlara yapılan 8 bin 77 liralık seyyanen zam, emekli maaşları ve ikramiyelerine yansımayacak. Bu durum, emekli olacak memurlar için maaşlarında ciddi bir eksilme anlamına geliyor.

para-1

Ocak Ayında Emekliler Ne Kadar Maaş Alacak?

Haber3'te yer alan bilgilere göre, bu durum Ocak ayında emekli olan memurların maaşlarının daha düşük olmasına neden olacak. Peki, bu durum emekli maaşlarını nasıl etkileyecek?

En Düşük Memur Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?

Karakaş, emekli sandığına bağlı memurların aylık bağlama oranının %75 olduğunu hatırlatıyor. Bu oranla, en düşük memur maaşı 22 bin 17 lira iken, emekli maaşı yaklaşık 9 bin 876 lira civarında olacak.

2024'te Emeklilik Maaşları Nasıl Etkilenecek?

Karakaş, emekli maaşlarının çalışan maaşlarına göre çok daha düşük olduğunu ve 2024 yılından sonra memurların emekli olduklarında çalışırken aldıkları maaşın yüzde 50’sinden daha azını alacaklarını belirtiyor. Bu durum, emekli olacak milyonlarca memuru yakından ilgilendiriyor.