Ülkemizde, sigara kullanımının zararlarına dair pek çok kamu spotuyla bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Ancak, bu çabalara rağmen ülkemiz, Avrupa'nın en çok sigara tüketen ülkeleri arasında üst sıralarda yer alıyor. Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve vergi düzenlemeleri, sigara fiyatlarına sık sık yansıyor. Bu durum, 2024 için "Sigaraya zam gelecek mi?" ve "En ucuz sigara ne kadar olacak?" gibi merakları beraberinde getiriyor.

2024'te Sigara Fiyatları ve Beklentiler


2024 yılında sigara fiyatlarına zam yapılacağı beklentisi oldukça yaygın. Sigara ve alkole yönelik ÖTV artışları genellikle 6 aylık dönemlerde ÜFE oranında gerçekleşiyor. Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre; yılbaşında paket başına alınan asgari maktu ÖTV 25,78 liraya, maktu vergi ise 1,28 liraya yükselecek. Bu artışla birlikte, 1 paket sigaranın ÖTV'si en az 27 lira 6 kuruş olacak. Dolayısıyla, 2024'te sigaraya zam kaçınılmaz gibi görünüyor.

Büyükşehir izcileri Akseki'de izci kampı yaptı Büyükşehir izcileri Akseki'de izci kampı yaptı

Örnek Sigara Fiyatları:


Rothmans: 51,00 TL
Tekel 2000: 48,00 TL
Tekel 2001: 50,00 TL
Viceroy: 52,00 TL
Pall Mall: 52,00 TL


Sigara ve Sağlık


Sigara kullanımının sağlık üzerindeki olumsuz etkileri göz ardı edilemez. Sigara, sadece size değil, çevrenizdeki insanlara da zarar verebilir. Sigarayı bırakmak zor gibi görünse de aslında mümkündür. Sigara bağımlılığından kurtulmak için bir sağlık kuruluşundan destek almak önemlidir.